BlackSigmaBlackSigmaBlackSigma
2310 638743 & 698 78 98 911
info@blacksigma.gr
Φιλίππου 92 Πολίχνη, Θεσσαλονίκη
BlackSigmaBlackSigmaBlackSigma

Η Black Sigma συμβάλλει στη πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 καθώς και στην αντιμετώπισή της διασποράς του ιού.

Η τρέχουσα επιδημία λοίμωξης COVID-19 προκαλείται από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, που ανήκει στην οικογένεια των Coronoviridae, μία μεγάλη οικογένεια RNA ιών. Οι κορωνοϊοί μεταδίδονται κυρίως μέσω μεγάλων αναπνευστικών σταγονιδίων και επαφής, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάδοσης.

Ο χρόνος επιβίωσης και οι συνθήκες που επηρεάζουν την επιβίωση του SARS-CoV-2 στο περιβάλλον είναι αυτή τη στιγμή άγνωστες. Σύμφωνα όμως με μελέτες που εκτιμούν την σταθερότητα άλλων κορωνοϊών, εκτιμάται ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες στο περιβάλλον πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες.

Οι επιφάνειες που αγγίζουμε πιο συχνά με τα χέρια, είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, για πόσο χρόνο παραμένει στις επιφάνειες ο ιός που προκαλεί τον COVID-19, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, μπορεί να επιζήσει σε αντικείμενα και επιφάνειες από μερικές ώρες έως και μερικές ημέρες.

Προληπτικά μέτρα

Κρατήστε τις αναγκαίες αποστάσεις. Αποφύγετε να ακουμπάτε τα χέρια στο πρόσωπο, τη μύτη και τα μάτια. Εφαρμόστε Υγιεινή των Χεριών η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με πλύσιμο με νερό και σαπούνι,ενώ εάν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα μπορεί να γίνει χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος (τουλάχιστον 60% αιθυλικής αλκοόλης ή 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης). Αφαιρούμε τα παπούτσια μας πριν την είσοδο μας στο σπίτι. Φροντίζουμε για τον επαρκή και τακτικό αερισμό  του οικιακού ή επαγγελματικού χώρου μας. Απολυμαίνουμε σε τακτά διαστήματα επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά.Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα πόμολα, οι χειρολαβές, τα κουμπιά των ανελκυστήρων, οι διακόπτες για τα φώτα, τα χερούλια των ντουλαπιών, η βρύση, τα τραπέζια, οι πάγκοι και τα ηλεκτρονικά. Τα χρησιμοποιημένα ρούχα μας τα τοποθετούμε στο καλάθι του πλυντηρίου Όλα τα υφάσματα πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό (60 °C) και προσθήκη απορρυπαντικού. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω της φύσης των υφασμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά προϊόντα που περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο ή απολυμαντικά μέσα ειδικά για τα υφάσματα αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε, ακόμη και αν υπάρχει κρούσμα στο περιβάλλον μας. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και ακολουθώντας ένα τακτικό πρόγραμμα μέτρων προστασίας, μειώνουμε την έκθεση μας στην ίωση.

Κατασταλτικά μέτρα

Σε περίπτωση που έχουμε κρούσμα στο περιβάλλον μας, τότε προχωρούμε σε ολική απολύμανση  του χώρου μας. Το προσωπικό της BLACK SIGMA ήταν από τα πρώτα Πανελλαδικά που αντιμετώπισε κατασταλτικά τον συγκεκριμένο ιό (απολυμάνσεις χώρων όπου υπήρχαν  επιβεβαιωμένα κρούσματα από covid-19). Χρησιμοποιούμε πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και τα κατάλληλα σκευάσματα (διοξείδιο του χλωρίου, ισοπροπυλική αλκοόλη κ.α) και ακολουθούμε  τις τεχνικές οδηγίες του ECDC με τίτλο “Safe use of personal protective equipment in the treatment of infectious diseases of high consequence” (https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/media/en/Publications/safe-use-of-ppe.pdf ). Παρακολουθούμε συνεχώς τις τρέχουσες εξελίξεις εξάπλωσης του COVID-19 και ενημερωνόμαστε για νέες μεθόδους αντιμετώπισης του. Σε όλες τις εφαρμογές μας,  επαγγελματικών ή ιδιωτικών χώρων,παρέχουμε ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ που αναγράφει και τα σκευάσματα που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Leave A Comment